مشاوره والدین

اتیسم  اختلالی است که از دوران کودکی آغاز می‌شود و تا پایان عمر فرد همراه او است . و تأثیرات آن بر خانواده‌هایی که با این افراد زندگی می کنند بسیار چالش برانگیز است. والدین فرزندان با اتیسم ممکن است با مشکلات و چالش‌های زیادی در تربیت و پشتیبانی از فرزند خود روبرو شوند. به همین دلیل، مشاوره می‌تواند به آنها کمک کند تا بهترین راه‌حل‌ها و روش‌های مدیریت و پشتیبانی از فرزندشان را بیابند.
مشاوره به والدین کمک می‌کند تا بهترین منابع و خدمات حمایتی را برای فرزندشان پیدا کنند. این منابع ممکن است شامل : مدارس و مراکز آموزشی و توانبخشی، گروه‌های حمایتی، و خدمات پزشکی و روانشناسی باشد که به فرزند با اتیسم و خانواده‌اش کمک کنند. همچنین، مشاوره به والدین کمک می‌کند تا با تغییرات و چالش‌هایی که با فرزندشان روبرو می‌شوند، بهتر کنار بیایند.
علاوه بر این، مشاوره می‌تواند به والدین کمک کند تا درک بهتری از نیازهای و خصوصیات فرزند خود پیدا کنند. این درک می‌تواند به والدین کمک کند تا به روش‌های موثرتری برای حمایت از فرزند خود دست پیدا کنند. همچنین، مشاوره به والدین کمک می‌کند تا با استراتژی‌های ارتباطی مناسب، از فرزند خود حمایت کنند و او را در توسعه مهارت‌های اجتماعی، ارتباطی و تحصیلی یاری کنند.

هم چنین در خانواده هایی که فرزند اتیسم وجود دارد، حتما نیاز است تا علاوه بر آموزش های ویژه این فرزندان، باقی اعضای خانواده نیز آموزش های لازم را در مواجهه با مشکلات این فرزندان نیاز دارند.

اگر خانواده های اتیسم از رفتن به جلسات مشاوره و دریافت خدمات مشاوره ای امتناع کنند مواردی مانند موارد ذکر شده در ذیل دیر یا زود دامن گیر آنها می شود .

1. افزایش استرس و فشار: خانواده‌هایی که فردی با اتیسم دارند و مشاوره نمی‌گیرند، ممکن است با استرس و فشار زیادی روبرو شوند. این استرس می‌تواند به علل مختلفی مانند ناتوانی در مدیریت رفتارهای نامناسب فرد مبتلا به اتیسم، ناتوانی در ارائه حمایت مناسب و همچنین نگرانی‌های مربوط به آینده فرد مرتبط باشد.

2. از دست دادن فرصت‌های درمانی: مشاوره و پشتیبانی مناسب به خانواده‌های دارای افراد مبتلا به اتیسم کمک می‌کند تا فرصت‌های درمانی را از دست ندهند. این افراد نیاز به توجه و مراقبت خاص دارند و اگر خانواده‌ها به درستی راهنمایی نشوند، این فرصت‌ها ممکن است از دست بروند و تأثیرات منفی بر روی توسعه و پیشرفت آنها داشته باشد.

3. عدم توانایی در تطبیق با نیازهای فرد: بدون مشاوره، خانواده‌ها ممکن است ناتوان در تطبیق با نیازهای ویژه فرد مبتلا به اتیسم باشند. این ممکن است منجر به عدم توانایی در ارائه حمایت و توجه مناسب به فرد شود و در نتیجه، رابطه و ارتباطات خانوادگی را تحت تأثیر قرار دهد.

4. افزایش احساس عزلت و تنهایی: خانواده‌هایی که با فردی مبتلا به اتیسم سروکار دارند و مشاوره نمی‌گیرند، ممکن است احساس عزلت و تنهایی بیشتری داشته باشند. این احساس ممکن است به دلیل عدم شناخت کافی از این اختلال یا ناتوانی در مدیریت آن باشد.
با توجه به این مضرات، مشاوره و پشتیبانی مناسب به خانواده‌های دارای افراد مبتلا به اتیسم بسیار حائز اهمیت است و باید به عنوان یک قسمت ضروری از مدیریت و پشتیبانی این خانواده‌ها در نظر گرفته شود.

در این راستا مؤسسه باور با برگزاری جلسات ماهانه مشاوره والدین و هم چنین کارگاه های روان شناسی و مشاوره ای گوناگون این نیاز را برای خانواده های محترم اتیسم برطرف می کند .

کارگاه آشنایی با بلوغ – مشاوره والدین

بلوغ و مسائل جنسی نوجوانان اتیسم یکی از چالش هایی است که ممکن است خانواده ها با مشکلاتی در این زمینه روبرو شوند. یکی از فعالیت های موسسه باور، برگزاری کارگاه آشنایی با بلوغ (ویژه والدین) می باشد.

کارگاه فرزند پروری

با محوریت پاسخ به سوالات و چالش های کلیدی والدین در خصوص مسائل رفتاری فرزندان

توسط استاد: دکتر هادی زرافشان – روانشناس بالینی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات روانپزشکی و روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران

ویژه گروه سنی 9 تا 14 سال

بررسی مشکلات رفتاری در نوجوانان طیف اتیسم

در این جلسه از جلسات مشاوره ماهانه با والدین میزبان خانم دکتر الهه گودرزی بودیم . این جلسه با محوریت بررسی مشکلات رفتاری نوجوانان اتیسم برگزار شد و ایشان درباره این مشکلات و علل و راهکارهای آن با والدین صحبت کردند .