انیمه چگونه به افراد دارای طیف اتیسم کمک می کند؟
بسیاری از افراد اتیسم برای درک و شناسایی ارتباطات غیر کلامی تلاش می کنند و یا در انطباق با کلمات مشکل پیدا می کنند. این یک مشکل در زندگی روزمره است، جایی که مردم دوست دارند همه چیزهایی که می خواهند یا به وسیله ارتباط کلامی و یا غیر کلامی بگویند. در نتیجه با توجه به مشکلات افراد اتیسم در مهارت های ارتباطی، انیمه می تواند یک پناهگاه برای آنان حساب شود. انیمه متنوع است، ژانرهای گسترده دارد، به موضوعات پیچیده می پردازد و مورد پذیرش اکثریت افراد جامعه است.
تحقیقات نشان دادند که افرادی که دارای مشکل در مهارت های ارتباطی هستند به ویژه افراد دارای اتیسم، در آموزش های غیر مستقیم (مجازی) و از طریق انیمه ها احساس راحت و امنیت بیشتری در مقابل ارتباط و تعامل با انسان ها داشته اند؛ همچنین از آنجایی که افراد درارای ASD تمایل به تماشای کارتون های سبک انیمه ژاپنی دارند، ممکن است بتوانند احساسات نشان داده شده در این سبک کارتون را در مقایسه با چهره انسان یا سایر قالب ها مانند کارتون های دیزنی بهتر تشخیص دهند. دادههای آزمایشی نشان میدهد که افراد دارای اتیسم با عملکرد بالا قادرند احساسات را در انیمه ها در سطح مشابه با سن تقویمی افراد تشخیص دهند.
- فرار از واقعیت
محبوب ترین انیمه ها به بیننده این امکان را می دهند که احساس کنند می توانند وارد یک دنیای فانتزی شده و در آن شرکت کنند. در این دنیا فضیلت و سخت کوشی همیشه پاداش دارد و با روحیه جنگندگی مثبت می توان بر هر مانعی فائق آمد. شما می توانید یک دزد دریایی، نینجا، حتی یک جادوگر بد باشید. دنیای انیمه امکانات نامحدودی را ارائه می دهد که دنیای واقعی آن را ندارد. در نتیجه تماشای آن، نوشتن متن خیالی، بازی و…به طرفداران آن کمک می کند تا با این مکان های سرگرم کننده خیالی ارتباط برقرار کنند. همچنین به طرفداران اجازه میدهد تا با ترسیم خود به عنوان شخصیتهای اصلی یا شخصیتهایی که شبیه خودشان به دنیای داستانی هستند، تجربه خود را شخصیسازی کنند.
- خواندن احساسات با روشی ساده تر عدم نیاز به برقراری ارتباط کلامی یا غیر کلامی
در انیمه، ملاقات با افراد جدید و ایجاد دوستی فقط از طریق جادوی داستان سرایی اتفاق می افتد. در زندگی واقعی، فرآیند دوست یابی حتی برای افراد دارای مهارت اجتماعی نیز ترسناک است.
روابط و دوستی ها می تواند برای افراد دارای اتیسم گیج کننده باشد. نزدیک شدن به افراد می تواند ترسناک باشد. درک روشهای ظریف ارتباط غیرکلامی افراد نیز دشوار است. این مهارت ها می توانند با تمرین بهبود یابند، اما این یک چالش است.
انیمه در این مورد کمک می کند چرا که ارتباط با فراد در دنیای انیمه کمتر از تعاملات انسانی در زندگی واقعی نیاز به مهارت های ارتباطی دارد. علاوه بر این افراد دارای اختلال اتیسم در یک تصویر، می توانند چهره یک فرد را برای مدت طولانی مطالعه کنند؛ طوریکه او از خیره شدن شما عصبانی نمی شود. افراد درارای اتیسم ممکن است گاهی اوقات برای درک حالات چهره ای نیاز به مطالعه چهره برای مدت طولانی داشته باشند که انیمه این امکان را برای آن ها فراهم می آورد.
انیمه همچنین سرنخ های بیشتری در مورد احساس شخصیت ها می دهد. از آنجایی که تمرکز روی تصاویر است، احساسات بیشتری از این طریق منتقل می شود. احساسات انیمه معمولاً بزرگ، بلند و دراماتیک هستند و خواندن آنها را آسانتر میکنند.
در نتیجه:
- چهرهها در انیمه میتوانند به پردازش احساسی کمک کنند.
- انیمه به عنوان دروازه ای برای ورود به جامعه دیگری عمل می کند که در آن ایجاد دوستی بسیار آسان تر است.
- انیمه یک محیط کامپیوتری است که قابلپیشبینی، سازگار و بدون نیاز به مهارت اجتماعی است.